Allas vår Göran ”Bokis” Boklund kan njuta mer av sin fritid när han nu gått i pension.

Vi ställde några frågor till honom om alla hans år i branschen.

Hur hamnade du i branschen?
Genom en annons i DN sommaren 1978. Jag var hifi-nörd på den tiden och hade just muckat från lumpen. Hade en ettåring hemma och behövde ett jobb. AVAB behövde nån som skötte lagret i det nyöppnade kontoret på Karlavägen 81 i Stockholm. Det har blivit några företag genom åren; AVAB Niethammer AB, AVAB Transtechnik AB, AVAB Scandinavia AB, Svensk Film & Ljusteknik AB, Starlight AB, OneTwo Sales AB samt Intersonic AB.

Vad är det som fått dig att stanna så länge i branschen?
Fantastiskt rolig och kreativ bransch. Helt befriad från slipsar och kostymer. En bransch med hängivna, kreativa människor som gång på gång lyckas göra underverk utan några ekonomiska resurser. Jag har helt enkelt trivts otroligt bra i den här miljön.

Hur har branschen utvecklats sedan du började?
Tekniskt med två ord… digitalisering istället för analogt och LED istället för halogen.

Vad har varit roligast?
Alla fantastiska vänner/kunder jag lärt känna genom åren.

Vad har varit den största utmaningen?
Själva tekniken som jag aldrig riktigt omfamnat. Jag brukar säga att jag har nog sålt i särklass flest ljusbord i Sverige utan att kunna nåt av dom.

Något minne du vill dela med dig av?
Ja. Min första dag på AVABs kontor i Stockholm blev jag omgående lämnad ensam på kontoret med uppmaningen att svara i telefon om det ringde och det gjorde det. Mitt allra första samtal i branschen bestod av att en gubbe skrek i luren:
”Va fan är ni för skitfirma? Jag har bett om pris på ställverk i 2 veckor och får inget svar!!!”
Jag visste såklart inte vem han var och visste inte heller vad han pratade om. Däremot surnade jag till och svarade:
”Jag vet fan inte vem du är och dom enda ställverk jag hört talas om är dom som SJ använder så ring till dom.”
Då skrattade han och sa att jag var en rolig jävel. Det blev början till en 20-årig vänskap med Frisse, legendarisk teknisk chef på Södra Teater. Alla var rädda för honom. Men vi förblev vänner fram till hans död 1998.

Vad tror du om framtiden för branschen?
Tror på en enorm utveckling efter pandemin. Behovet av kultur, festivaler m.m. kommer vara enormt. Men det kommer ta tid.

Vad kommer du fylla dina dagar med nu?
Hund, barnbarn, fastighetsunderhåll, både hemma och på landet, golf samt möjligen nån pilsner och ett en och annan god Barolo.

Något annat du vill tilläga?
Jag hoppas av hela mitt hjärta att Intersonic/Audico rider ut pandemistormen.

Vi frågade även ”Bokis” chef hur han upplevt åren med honom.

Peter Brodin, VD på Intersonic, vad kan du säga om ”Bokis”?
Bokis har haft en lång och nära relation till sina kunder och de leverantörer han arbetat nära med, och byggt upp ett stort förtroende, och med flertalet även en nära vänskap. Med sitt prestigelösa och orädda sätt har han varit en stor tillgång för bolaget, och för mig personligen. Det har varit en förmån att arbeta tillsammans och veta att Bokis alltid haft företagets, och kundernas bästa, för ögonen. Det har blivit många goda skratt och fina minnen, och jag ser fram emot fler, och att någon gång kunna slå honom på golfbanan.

Bokis har varit en person som i kraft av sin långa erfarenhet och sin kunskap inom företaget kunnat utgöra ett stort stöd och trygghet för kunder, leverantörer och kollegor.

Bokis pensionsavgång lämnar ett stort tomrum efter sig, men också tacksamhet och glada minnen.

Vi på Intersonic vill givetvis framföra våra lyckönskningar inför framtiden till den nyblivna pensionären.