ETC, Electronic Theatre Controls, förvärvade ArcSystem, BluesSystem och CueSystem från GDS 2015 och har fram tills nu endast sålt dessa produkter i Nord- och Sydamerika. Från september i år tar ETC över hela utvecklings- och distributionsprocessen över hela världen, och Intersonic blir i samband med det distributör av produkterna i Sverige och Finland.

ArcSystem är redan installerat på många av världens ledande platser och är etablerat som den ledande lösningen för auditoriumshusbelysning där det krävs hög kvalitet på ljus med en felfri dimning. Systemet kan anslutas trådlöst vilket möjliggör en enkel installation i en befintlig byggnad.

BluesSystem är en prisbelönt produktlinje med LED-belysning som ger dimbart blåljus för trånga utrymmen såsom catwalks, trappor, backstage, hallar som kräver diskret ljus samt belysning under liveproduktioner.
I Sverige kommer Intersonic leverera BluesSystem till Dramatens Stora scen. Installationen sker av Dramaten själva i två etapper, först BlueDome-armaturer med Eyelids på scenbalkonger och grid och därefter kommer de monterades på sidoscener och ljusbryggor. Systemet kommer sedan att integreras i teaterns befintliga kontrollsystem, Paradigm, även det från ETC. Den som arbetar med ljus på teatrar vet hur viktigt det är med rätt sorts blåljus under föreställningarna, vilket BluesSystem lever upp till.

Med CueSystems missas aldrig en entré, plug-and-play-nätverk med cue light-stationer för backstage kommunikation är alltid till hands. CueSystem är ett dedicerat system med plug-and-play-lampor som kan anpassas till alla produktions- och arenors behov. Cue light-systemet ansluts via valfri standard, Power-over-Ethernet-nätverk, vilket gör systemet sömlöst och utbyggbart.

För mer information om ArcSystem, BluesSystem och CueSystem kontakta Göran Boklund 070-420 81 51, Peter Schough 070- 977 04 20 eller Jim Rasmussen 070-222 47 14.