Vår kära kollega Ola Fransson har blivit så ”stor” att han nu sista maj går i pension.
Ola med sin långa erfarenhet och enorma kunskap inom ljud, om företaget samt branschen i helhet har varit ett stort stöd och glädje oss alla; kunder, leverantörer och kollegor. Ola kommer lämna ett stort tomrum efter sig, men också många glada och härliga minnen.

Vi gjorde en intervju med honom hur han själv upplevt sina år i branschen:

Hur hamnade du i branschen?
Jag var kompis med Magnus Uggla och när han släppte sin första platta fick jag frågan om jag kunde hänga med som ljudtekniker. Jag hade ju byggt mina egna högtalare och var intresserad av ljudteknik och lärde mig längs vägen. Det här var runt 1974-75. Sen fick jag mer uppdrag som ljudtekniker åt andra band, och det ena avlöste det andra.

Vad är det som fått dig att stanna så länge i branschen?
Det har varit roligt, utvecklande och så gillar jag musik av olika slag (bra musik) och alla härliga människor man träffar. Prylnörd har jag också alltid varit vilket gjort att jag stannat länge, och att få ha jobbat med högkvalitativa märken i branschen.
Min stora passion för NEXO och Midas har gjort att jag är ”skyldig” till nästan alla Nexo högtalare som sålts i Sverige, även de flesta Midas mixerbord som är sålda sedan 1998.

Hur har branschen utvecklats sedan du började?
Tekniken har ju utvecklat oerhört mycket, från analogt till digitalt och att det numera är bättre ordnade former än det var ”back in the days”.

Vad har varit roligast?
Att träffa alla människor, kollegor, band, artister, kunder, leverantörer och skapa långsiktiga kontaktar. Har blivit god personlig vän med många jag träffat genom åren.
Att än i dag få mixa ljudet till ett bra band är nog det absolut roligaste.
Jag sitter jävligt nöjd.

Något minne du vill dela med dig av?
Jag har sååå många minnen, jag kan berätta hur många som helst. Kommer i mina memoarer!
Eller så slår du mig en signal så kan jag berätta några! 🙂

Vad tror du om framtiden för branschen?
Det har ju varit traggligt ett tag efter pandemi och nu med Ukrina-kriget.
Jag tror inte att branschen kan bli så mycket större än den är idag, vi är ett litet land. Mycket tror jag kommer fortsätta som det är.
Det kommer förstås alltid finnas behov av bra ljud, ljus och bild och självklart kommer det ju utvecklas framåt.

Vad kommer du fylla dina dagar med nu?
Jag kommer åka ut på sjön fiska samt hänga mycket i fritidshuset. Det kommer säkert också att bli ett och annat gig som ljudtekniker när andan faller på och så länge kroppen pallar.

Något annat du vill tilläga?
Jag vill tacka alla kunder, leverantörer och kollegor för alla otroligt givande år och alla andra trevliga människor som passerat genom arbetlivet. Stort Tack!

Vi ställde även en  fråga till Olas chefer, Claes Nyberg och Mika Pynnönen.

 Vad kan ni säga om Ola?
”Det första som slår mig är hur omtyckt Ola är, både bland kunder, leverantörer och kollegor. Ola är en fantastiskt ödmjuk och snäll kille som inkluderar personerna i sin omgivning och alltid hjälper till när det behövs. Han har också på ett utmärkt sätt lärt upp sin efterträdare på företaget, vilket känns tryggt för oss på Intersonic.
Ola har nära till skratt och bubblar av historier från sina tidiga år i branschen, som turnerande ljudtekniker med storheter som Magnus Uggla, Imperiet, Ebba Grön, Ulf Lundell, Jerry Williams och många andra.
Att Ola skulle bli säljare var nog aldrig självklart, men så blev det efter turnélivet och det blev en ”perfect match”.
Kärleken till Nexo, Midas, Voice Technology och några andra av våra stora märken inom pro audio märks tydligt och har också uppmärksammats genom åren i form av utmärkelser som Årets distributör och upprepade säljrekord.
Det kommer nog bli svårt för Ola att släppa branschen och Intersonic helt de närmsta åren, men minst lika svårt för oss på Intersonic att släppa Ola.” säger Claes

Mika fortsätter ”Ola har alltid varit extremt engagerad med att hjälpa sina sina kunder. Även nu när det är dags att gå i pension har han jobbat hårt för dem. Jag är också oerhört tacksam för Olas vänskap och samarbete under de svåra tider som vi har upplevt i eventbranschen de senaste åren. Han har också alltid en positiv inställning till förändringar och utmaningar.”

Vi kollegor vill givetvis framföra våra lyckönskningar inför framtiden till den nyblivna pensionären.