Franska Nexo är en av världens marknadsledande högtalartillverkare och en av våra högtalarleverantörer. Deras produkter finns inom hela rangen från stora arenasystem till väldigt små högtalare för installation och live. De har absolut högsta ljudkvalitet på alla sina produkter.

När vi får en förfrågan om en högtalarinstallation börjar vi med en beräkning av lokalen vilket sker NEXOs egna beräkningsprogram NS1. Med programmet beräknar vi sedan vilka av NEXOs högtalare som passar och hur många man behöver för att få ut bästa möjliga täckning av lokalen.

Här kan du se ett exempel vi gjort i en kyrka, Ansgarskyrkan i Västerås.
De valde att installera Nexo M6 som är diskreta och utmärkt för tal, sång och musik.
De valde också att få hela systemet i vit färg, för att snyggt smälta in i lokalen.
Det går att välja vilken RAL-färg man vill på högtalarna för att systemet ska passa in där de ska placeras.

Just det här system består av:

  • 6st Nexo Geo-M6 topphögtalare per sida
  • 2st LS18 Subbasar
  • 2st NXAMP 4×1 förstärkare med inbyggd processor

Intersonic levererade även ett ljudmixerbord M32 och DL32 stagebox från Midas och ett Colorsource ljusbord från ETC.

Många av våra kunder har installerat olika typer av Nexo-högtalare i varierande lokaler runt om i Sverige. Här är några av våra referenser:
Västerås Konserthus, Coop Norrbotten Arena, Chinateatern Stockholm, Grand hotell Spegelsalen, Betlehemskyrkan i Göteborg med flera.

Vi hjälper dig gärna med beräkningar och ger förslag till vilken utrustning du behöver för att få ut bästa effekt till lokaler i konserthus, arenor, kulturhus, konferenslokaler, kyrkor, klubbar, barer, restauranger, hotell mm.
Kontakta oss på o8-799 70 00 så kan vi ta fram en lösning som skulle passa bäst för er installation beroende på lokalens utformning och vilken budget ni har för ert projekt.

Läs mer om NEXO produkter här.