Möt vår senaste rekrytering, Jim Rasmussen, erfaren ljustekniker och ljusdesigner. Han kommer senast från Dramatens Lilla scen och ger oss en rejäl förstärkning på belysningssidan. Jim började på Intersonic den 14 oktober. Vi ställde några frågor till honom:

Vad vill du bidra med hos Intersonic?

– Att hjälpa kunder att hitta rätt lösningar för just dem. Då jag suttit på andra sidan så vet jag ju lite om hur verkligheten ser ut.

Varför valde du att ”byta sida”?

– Jag var nyfiken att prova något nytt och när jag fick en förfrågan från Bokis (Göran Boklund) på Intersonic så kände jag att det här var en spännande chans att utmana mig själv lite och hitta nya spår. Intersonic har så många fantastiska varumärken att jobba med. Jag hoppas att jag med mer än 20 års erfarenhet som ljustekniker har en del tips och trix och dela med mig av.

Känner du Intersonic sedan tidigare?

– Jag har ju köpt mycket produkter från Intersonic genom åren. Som kund har jag verkligen uppskattat den personliga kontakten. Någon som faktiskt ringer och säger att det här borde du kolla in. I jobbet som ljustekniker så stöter man ständigt på frågor och tekniska utmaningar och då behöver man någon kunnig att bolla med för att hitta rätt lösningar.

Hur kom det sig att du började med ljussättning?

– Jag var med och startade en teatergrupp i min ungdom och då det saknades en ljustekniker så började jag åta mig det. Jag hjälpte även till på min skolas lokaltevestation hemma i Blekinge. Jag blev biten och sökte in till DI och läste en treårig utbildning i teaterteknik med konstnärlig inriktning.

Vad har du gjort mer inom ljus?

– Jag har frilansat både som ljusoperatör och ljusdesigner på teatrar runt om i hela landet. Det har blivit allt från opera och teater till dockteater och rockkonserter. För 12 år sedan blev det en fast tjänst på Dramatens lilla scen. Jag började som operatör och programmerare och på senare år var jag ljusansvarig på Lilla Scen och inblandad i samtliga föreställningar.

Lite om Jim privat?

– Jag bor i Kärrtorp söder om Stockholm med min sambo och två pojkar, 7 och 11 år. Jag gillar att läsa böcker och titta på dokumentärer och så är jag förstås mycket musikintresserad. Jag går gärna på konserter när jag kan, och självklart tittar jag lite extra på ljuset. Det är liksom en oundviklig arbetsskada. Jag har några veteranmopeder som jag skruvar på men när drömmar om att en dag hitta en klassisk sportbil att meka med.

Kontakta gärna Jim Rasmussen
Sales Manager – Lighting
jim.rasmussen@intersonic.se
+46 (0)70-222 47 14